BIJGEWERKTE MARKTRAPPORTEN BESCHIKBAAR VOOR DEELNEMERS 

De laatste jaren zijn de afzetontwikkelingen een stuk grilliger geworden. Daarom bieden wij onze deelnemers jaarlijks, kosteloos, 25 pagina’s tellende marktrapporten voor de zes belangrijke afzetlanden. Dit zijn: 

  • Duitsland; 
  • Verenigd Koninkrijk; 
  • Frankrijk; 
  • Polen; 
  • Zwitserland; 
  • Oostenrijk. 

In deze Engelstalige marktrapporten worden algemene economische trends gedeeld en interessante marktontwikkelingen verstrekt over de periode 2014-2021. Namelijk de Nederlandse exportpositie op het betreffende land en de Nederlandse exportontwikkelingen, uitgesplitst naar snijbloemen/pot en tuinplanten en naar afzetkanaal, zoals supermarkt/warenhuis, keten tuincentrum/bouwmarkt, zelfstandige bloemenwinkel, cash en carry en importerende groothandel. En ook uitgesplitst naar productniveau, waarbij zowel de Floridata exportcijfers als douanegegevens afkomstig van openbare databronnen zijn gebruikt. Hierdoor zijn de ontwikkelingen voor elk afzetland te monitoren op productgroep niveau, zoals: rozen, chrysanten, lelies, anjers, snijgroen etc., maar ook bloeiende en groene kamerplanten en tuinplanten.  

Enkele pagina’s uit het Marktrapport Duitsland 

De rapporten van Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn geactualiseerd met data t/m 2021. De rapporten van Polen, Zwitserland en Oostenrijk volgen binnenkort. 

Floridata deelnemers kunnen de marktrapporten raadplegen door in te loggen op de Floridata portal of opvragen via info@floridata.nl 

Het staat de deelnemer vrij om informatie uit het rapport enkel te delen met haar eigen kwekers of eigen klanten, met als doel verdere (keten)samenwerking te stimuleren en zo goed mogelijk in te spelen op de marktontwikkelingen. 

Exporteert u naar één van de afzetlanden en bent u nog geen Floridata deelnemer?  Meld u hier aan. Alleen Floridata deelnemers hebben namelijk toegang tot de marktrapporten.