Floridata publiceert haar eerste Landenrapport Duitsland

Floridata gaat een reeks landenrapporten publiceren, te beginnen met Duitsland. In deze landenrapporten worden algemene economische en demografische trends gedeeld en interessante marktinformatie verstrekt over de periode 2014-2018.  Namelijk, de Nederlandse exportpositie op het betreffende land en de Nederlandse exportontwikkelingen, uitgesplitst naar snijbloemen/potplanten en naar afzetkanaal, zoals supermarkt/warenhuis, keten tuincentrum/bouwmarkt, cash en carry en importerende groothandel.

Floridata heeft een groep van 13 derdejaars hbo-studenten van Inholland Hogeschool Delft een project laten doen met geaggregeerde data van Floridata. Uiteraard met geheimhoudingsplicht. Zij hebben een start gemaakt met deze rapporten, voornamelijk met de uitsplitsing naar afzetkanalen voor snijbloemen en potplanten. Op basis hiervan hebben wij de landenrapporten verder ontwikkeld voor onze deelnemers. Het landenrapport telt 22 pagina’s.

Floridata Landenrapport Duitsland

Het is ons ter ore gekomen dat kwekers graag meer marktinformatie zouden verkrijgen van hun afnemers. Daarom staat het onze deelnemers vrij om deze landenrapporten enkel en alleen met hun eigen kwekers en klanten te delen, wat wellicht een extra impuls kan geven aan de handelsrelatie met een Floridata deelnemer.

Floridata deelnemers kunnen het landenrapport inzien via de eerstvolgende exportcijfers nieuwsbrief van 10 oktober aanstaande en indien gewenst eerder opvragen via info@floridata.nl

Exporteert u naar Duitsland en bent u nog geen Floridata deelnemer? Meld u hier aan en wordt Floridata deelnemer!

Benieuwd wie er Floridata deelnemer is en toegang heeft tot het landenrapport? Bekijk hier het overzicht.

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
YOUTUBE