Fraude en oplichting in de sierteeltsector – Hoe is het nu met…..de oplichters?

Floridata heeft haar handen vol aan wanbetaling in de sector. De eerste acht maanden van dit jaar hebben wij 112 debiteuren aangeschreven, wat het dubbele aantal is van dezelfde periode vorig jaar. Mogelijke aanleiding hiervoor is de economische onzekerheid, waardoor handelaren de touwtjes strakker in handen nemen en eerder actie ondernemen om openstaande vorderingen te innen. Daarnaast helpt het vernieuwde portal van Floridata waarschijnlijk ook mee, omdat deelnemers nu zelf in een handomdraai een debiteur uit naam van Floridata kunnen aanschrijven. Natuurlijk kan een debiteur tijdelijk in zwaar weer verkeren en (zeer) vertraagd alsnog betalen. Helaas zijn er ook exemplaren bij die doelbewust de zaak beduvelen. En deze oplichters kennen geen komkommertijd.  In deze blog kijken we hoe de vlag er momenteel bijhangt voor enkele reeds bekende oplichters, waar wij eerder een blog over geschreven hebben (klik op de titel om de bijbehorende blog te lezen). Daarna, tot slot een waarschuwing voor de aanloop naar Allerheiligen/Allerzielen. 

Einde beerput nog niet in zicht? (blog van mei 2019). Opnieuw is deze Italiaan actief aan het lobbyen met z’n (voor zover bij ons bekend) zevende bedrijf, welke is gevestigd in weer een andere plaats in Zwitserland op een bedrijventerrein. In juli hebben we twee deelnemers kunnen waarschuwen voor dit probleemgeval. Wij zullen er niet vreemd van opkijken als hij binnenkort weer een nieuw bedrijf in Zwitserland of Italië uit z’n mouw schudt. 

Weddingplanner zet zijn feestjes voort in de Balkan (blog van maart 2019). Deze “weddingplanner” in Griekenland wist zich in de periode 2016-2018 maar liefst 3 incassotrajecten op zijn hals te halen. Inmiddels hebben wij hem weer gespot en probeert hij zijn activiteiten voort te zetten in de Balkan. Gelukkig hebben wij een deelnemer onlangs kunnen waarschuwen. 

Franse oplichter flikte het 3 keer op rij en houdt zich nu gedeisd (blog van juni 2018). In 2018 was het goed raak met deze Fransman. Echter hebben wij dit jaar vooralsnog geen activiteiten van deze debiteur gesignaleerd. Laat je niet flessen in de aanloop naar Allerheiligen! 

Al lijkt een nieuwe debiteur op een heilig boontje, het zou zomaar eens een wolf in schaapskleren kunnen zijn. Vorig jaar rond deze tijd (september/oktober) was het bijvoorbeeld ook raak in Parijs. Een Floridata deelnemer beleverde een nieuwe klant in september. De eerste facturen werden netjes betaald. Echter de overige facturen in aanloop naar Allerheiligen werden niet betaald en zijn uiteindelijk ter incasso gegeven. En ook deze Italiaan (blog januari 2019), kwam enkel met loze beloftes over de brug na ontvangst van zijn bestelde bloemen en planten. Vooralsnog zijn er bij ons geen nieuwe gedupeerden bekend, maar pas op! Want wat niet is kan nog komen. 

Wilt u ook een debiteur aanschrijven vanuit Floridata omdat zij zich niet houdt aan de gemaakte betalingsafspraak? Des te meer aanschrijvingen er vanuit het collectief verstuurd worden, des te meer druk er wordt gezet op de debiteur om de openstaande posten te betalen. Immers waarschuwen wij altijd betrokken deelnemers wanneer de debiteur als probleem wordt ervaren. Bekijk hier de mogelijkheden voor de verschillende aanschrijfbrieven.

Demp de put voor het kalf verdronken is. Vraag nieuwe debiteuren altijd op bij Floridata.

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
YOUTUBE