Kwartaalomzet Bloemen- en Plantenexport doet stap terug

ZOETERMEER, 14 april 2023 – De Nederlandse bloemen- en plantenexport sluit het eerste kwartaal van 2023 af met een exportwaarde van bijna 2 miljard euro. Dit maakt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten bekend op basis van de exportstatistieken van Floridata. De exportwaarde van zowel bloemen als planten kromp met 4%.

“Vooraf waren de inschattingen over het eerste kwartaal behoorlijk negatief, maar dat viel alleszins mee”, meldt Jan van Dam, CEO bij Dutch Flower Group. “Na tien aaneengesloten maanden van krimp, kende maart een plus. Dat biedt perspectief voor de aanloop naar de Moederdagen en andere geefmomenten”, vertelt Matthijs Mesken, directeur van de VGB. Handelaren zijn voorzichtig positief over het verloop van het volgende kwartaal.

Bekijk de FloraFlits voor meer informatie over de kwartaalcijfers en verwachtingen voor het volgende kwartaal. Jan van Dam (CEO Dutch Flower Group), Matthijs Mesken (directeur VGB) en Wesley van den Berg (manager Floridata) zijn aan het woord om een toelichting te geven.