Landenrapport van Frankrijk en Polen nu ook opgeleverd

In navolging van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn nu de landenrapporten van Frankrijk en Polen aan de beurt. Polen is terug te vinden in de top 5, zoals eerder beschreven in het persbericht over 2019. Polen is een echte groeimarkt; in de periode 2015-2019 is de exportwaarde naar Polen met maar liefst 58% toegenomen. Over diezelfde periode is de exportwaarde naar Frankrijk gestegen met 8%.

In deze landenrapporten worden algemene economische en demografische trends gedeeld en interessante marktinformatie verstrekt over de periode 2014-2018. Namelijk, de Nederlandse exportpositie op het betreffende land en de Nederlandse exportontwikkelingen, uitgesplitst naar snijbloemen/potplanten en naar afzetkanaal, zoals supermarkt/warenhuis, keten tuincentrum/bouwmarkt, cash en carry en importerende groothandel.

In het landenrapport is te zien welke afzetkanalen gegroeid zijn in exportwaarde en welke niet. Floridata deelnemers hebben hierdoor de mogelijkheid om beter op de marktontwikkelingen in te spelen.

Floridata Landenrapport Frankrijk en Polen

Beide landenrapporten worden deze week toegevoegd aan de downloads in de Floridata portal. Indien gewenst kunnen Floridata deelnemers het rapport eerder opvragen via info@floridata.nl

Heeft u als exporteur interesse in een van bovengenoemd landen en bent u nog geen Floridata deelnemer? Meld u hier aan. Alleen Floridata deelnemers hebben namelijk toegang tot de landenrapporten.

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
YOUTUBE