Sector dashboard SSS: Onmisbaar tijdens de FSI-meetings

In de afgelopen kwartaalmeeting van het Floriculture Sustainability Initiative werden de sectorcijfers van 2022 en resultaten van het eerste kwartaal 2023 uit de Sustainable Sourcing Scan gepresenteerd. Wesley van den Berg, manager bij Floridata, verzorgt elke FSI-kwartaalmeeting een overzicht van de resultaten van de duurzaamheidsprestaties van ingekochte volumes door FSI leden, op basis van het FSI mandje van standaarden. Om nog eenvoudiger de sectorrisico’s inzichtelijk te maken zijn de sectordashboards recentelijk verder uitgebreid. De geaggregeerde resultaten zijn nu ook uit te splitsen naar productielanden en productgroepen, wat nog meer inzicht in verbetermogelijkheden geeft.

Aan de hand van deze sectordashboards identificeren de FSI leden samen met de Floridata specialisten gezamenlijk verbeterpunten waar FSI-leden zich op kunnen richten. Met als doel om de 90% duurzame inkoop in 2025 te behalen en minstens zo belangrijk, om klaar te zijn voor de nieuwe wetgeving waarbij 100% transparantie en traceerbaarheid noodzakelijk is.

Voor de FSI-leden is de Sustainable Sourcing Scan zeer waardevol. De tool is voor iedereen beschikbaar, aarzel daarom niet en doe ook mee!