Succes is het delen van kennis – Floridata spreekt in Venlo

Floridata enthousiasmeert studenten over big data in de sierteelt

Afgelopen woensdag 28 maart heeft Wesley van den Berg, manager van Floridata, een gastcollege verzorgd aan de Hoge Agrarische School in Venlo. De rol van data wordt steeds belangrijker in de sierteelt en daarover informeerde hij de eerstejaars studenten van de opleiding Business Management in Agriculture & Food. Ook andere geïnteresseerden mochten aanschuiven bij het gastcollege.

In anderhalf uur tijd vertelde Wesley over de invloed van big data in de sierteeltketen. Enerzijds verlopen processen steeds efficiënter, anderzijds veranderen de schakels in de sierteeltketen. Tijdens het college is ook de rol van Floridata in de sierteeltketen uitgelegd. Een greep uit de actuele ‘sierteeltexport’-onderwerpen die aan bod kwamen om de studenten te interesseren voor onze sector; ‘Brexit is coming’, ‘The Russian market’, ‘Cutflower pricing’, ‘Mapping the Dutch export position’, ‘Data models and forecasting’, ‘Blockchain technology’.

Deze eerstejaars studenten worden klaargestoomd voor de wereld van big data en hebben nu een aantal praktijkvoorbeelden meegekregen om over na te denken! Studenten hebben steeds meer kennis nodig over het omzetten van data naar inzichten.

Sinds een aantal weken heeft Floridata tijdelijk een nieuwe data-onderzoekster; de Chinese hbo-studente Danlei Xu. Danlei werkt bij ons aan haar afstudeeronderzoek en brengt de ontwikkelingen van de top 10 meeste opkomende exportmarkten voor de sierteelt in kaart. Naar verwachting zal Danlei Xu eind juni 2018 haar onderzoek afronden en vervolgens afstuderen aan de opleiding Horticulture & Agribusiness van Inholland Hogeschool te Delft.

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
YOUTUBE