Succes is het delen van kennis – Floridata stoomt HAS-studenten klaar voor data gedreven sierteelt sector

Afgelopen maandag 1 april heeft Wesley van den Berg een gastcollege verzorgd aan de Hoge Agrarische School in Venlo. De rol van data wordt steeds belangrijker in de sierteelt en daarover informeerde hij de eerstejaars studenten van de opleiding Business Management in Agriculture & Food. Ook andere geïnteresseerden mochten aanschuiven bij het gastcollege dat in het Engels werd gegeven.

Gastcollege Floridata bij HAS Venlo

In anderhalf uur tijd vertelde Wesley over de invloed van big data in de sierteeltketen. Enerzijds verlopen processen steeds efficiënter, anderzijds veranderen de schakels in de sierteeltketen. Tijdens het college is ook de rol van Floridata in de sierteeltketen uitgelegd. Er werd ingezoomd op de drie belangrijkste diensten van Floridata, namelijk: (1) Debiteureninformatie, (2) Marktinformatie en (3) Sustainable Sourcing Scan. Wesley vervolgde zijn college met een greep uit actuele ‘sierteeltexport’-onderwerpen om de studenten te interesseren voor onze sector; 

  • ‘Brexit is coming’
  • ‘The Russian market’
  • ‘Purchase Price Index’
  • ‘Mapping the Dutch export position’
  • ‘Data models and forecasting’
  • ‘Blockchain technology’

Studenten hebben steeds meer kennis nodig om data om te zetten naar inzichten. Deze eerstejaars studenten worden klaargestoomd voor de wereld van big data en hebben nu een aantal praktijkvoorbeelden meegekregen om over na te denken! Daar draagt Floridata graag een steentje aan bij.

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
YOUTUBE