ZESTAL MARKTRAPPORTEN BIJGEWERKT EN KOSTELOOS BESCHIKBAAR VOOR FLORIDATA DEELNEMERS

De corona effecten hebben wisselende gevolgen voor de marktontwikkelingen van afzetlanden. Daarom bieden wij onze deelnemers jaarlijks, kosteloos, marktrapporten voor een zestal belangrijke afzetlanden. Dit zijn:

  • Duitsland;
  • Verenigd Koninkrijk;
  • Frankrijk;
  • Polen;
  • Zwitserland;
  • Oostenrijk.

De Engelstalige marktrapporten zijn zojuist bijgewerkt met data t/m 2020 en te downloaden door in te loggen op de Floridata portal. In de 25 pagina’s tellende marktrapporten worden algemene economische en demografische trends gedeeld en interessante marktinformatie verstrekt over de periode 2014-2020. Namelijk, de Nederlandse exportpositie op het betreffende land en de Nederlandse exportontwikkelingen, uitgesplitst naar snijbloemen/pot en tuinplanten en naar afzetkanaal, zoals supermarkt/warenhuis, keten tuincentrum/bouwmarkt, zelfstandige bloemenwinkel, cash en carry en importerende groothandel. 

(NIEUW!) Op verzoek van deelnemers en onze partners Bloemenbureau Holland en VGB is ook een splitsing naar productgroepen gerealiseerd over de periode 2016-2020. Deze splitsing is tot stand gekomen door gebruik van de Floridata exportcijfers en douanegegevens afkomstig van openbare databronnen. Zo zijn de ontwikkelingen voor elk afzetland te monitoren op productgroep niveau als: rozen, chrysanten, lelies, anjers, snijgroen etc., maar ook bloeiende en groene kamerplanten en tuinplanten. 

Voorbeeld marktrapport Duitsland

Floridata deelnemers kunnen het landenrapport raadplegen door in te loggen op de Floridata portal of opvragen via info@floridata.nl

Het staat de deelnemer vrij om informatie uit het rapport enkel te delen met haar eigen kwekers of eigen klanten, met als doel verdere (keten)samenwerking te stimuleren en zo goed mogelijk in te spelen op de marktontwikkelingen.

Exporteert u naar één van de afzetlanden en bent u nog geen Floridata deelnemer? Meld u hier aan. Alleen Floridata deelnemers hebben namelijk toegang tot de marktrapporten.