Debiteureninformatie

  • Controleer o.a. de betaalstatus van je huidige en potentiële klanten, en vraag kredietadvies aan.
  • Word gewaarschuwd bij probleemdebiteuren en laat jouw wanbetalers uit naam van het collectief aanschrijven door Floridata.
  • Monitor en benchmark de gemiddelde betalingstermijnen van jouw debiteuren, gebaseerd op alle betaaldata in het systeem.

Debiteuren rapporten

Via onze portal kunnen deelnemers informatie over (potentiële) afnemers opvragen. In het rapport staat onder andere:

  • Betaalstatus
  • Het aantal actieve leveranciers
  • Aantal openstaande facturen
  • Oudst openstaande factuur
  • Opmerkingen over eventuele betalingsproblemen

Kredietlimieten

Op verzoek verstrekt Floridata in het debiteuren rapport ook een kredietlimiet. Er zijn hierover afspraken gemaakt met drie grote kredietverzekeraars: Atradius, Coface en Euler Hermes. Bij een positieve beoordeling door Floridata zijn leveringen aan een debiteur direct verzekerd voor een bedrag tot maximaal € 25.000, op basis van het systeem van zelfbeoordeling van de kredietverzekeraar. Dit geldt alleen voor deelnemers die rechtstreeks een kredietverzekering hebben afgesloten bij één van de drie genoemde verzekeraars.

Waarschuwingssysteem

Floridata ontvangt dagelijks digitaal betalingsgegevens en attenderingen over incasso’s en leveringstops. Op basis hiervan worden direct alle betrokken deelnemers gewaarschuwd.

Aanschrijven wanbetalers

Uit naam van de Nederlandse Sierteelt Sector manen wij wanbetalers tot betalen. Het blijkt dat de druk van het collectief regelmatig effect heeft.

Op verzoek van deelnemers sturen wij zonder extra kosten een aanschrijfbrief naar de debiteur die gemaand dient te worden.

We maken onderscheid in drie opeenvolgende brieven, namelijk de Standaard Eerste Aanschrijving, een Vervolgbrief op de Eerste Aanschrijving en de brief Gerechtelijke Maatregelen. De brieven zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans of Italiaans.

De brief kunt u, na het selecteren van de openstaande facturen, via de Floridata portal automatisch versturen, of op verzoek door een e-mail te sturen naar info@floridata.nl met daarbij de openstaande postenlijst van de betreffende debiteur.

Gemiddelde Betalingstermijnen

Maandelijks genereren we de gemiddelde betalingstermijnen, gesplitst naar afzetkanaal. De eigen inzichten zijn te benchmarken met die van de branche. Ook vind je in het scherm ‘Debiteuren’ de gemiddelde betalingstermijn in dagen terug voor elke eigen debiteur. De gemiddelde betalingstermijn is op basis van alle verwerkte betaaldata. Zodoende houdt je grip op je debiteuren en kan je bijsturen waar nodig. Bekijk de instructievideo.

Instructievideo Betalingstermijnen: