10 jaar geleden op 11 november 2013..

Werd de oprichtingsakte van Stichting Floridata ondertekend in Aalsmeer! Het initiatief voor Floridata werd genomen vanuit de sector, in reactie op de naderende opheffing van het Hoofd Bedrijfschap Agrarische Groothandel (HBAG). Floridata kon voortbouwen op de historie van het HBAG en haar collectieve sectordiensten (Debiteureninformatie en Marktinformatie) doorontwikkelen. In 2016 werd de Sustainable Sourcing Scan toegevoegd als optionele dienst, in samenwerking met FSI, VGB en Floricode.Nu, 10 jaar later vervult Floridata nog altijd haar rol als Trusted Third Party, dankzij de bereidheid van haar deelnemers om data te delen. Met de opgeleverde inzichten staan we samen sterk!

🔟 jaar Floridata in een notendop:

  1. 🔥Meer dan 20 miljoen facturen en betalingen verwerkt. 
  2. 🔍185.000 debiteuren gemonitord op betaalgedrag.
  3. 📚137.000 debiteurrapporten afgegeven.
  4. 👋143 deelnemers mogen verwelkomen, die gezamenlijk bijna 80% exportomzet dekking van bloemen en planten vertegenwoordigen.
  5. 🎥15 FloraFlitsvideo’s met de VGB opgenomen.
  6. 💰10 keer lagere contributie dan HBAG rekende (toentertijd heffingsperentage over de omzet).
  7. 🖥10 keer minder medewerkers dankzij digitalisering: 4 bij Floridata en 40 ten tijde van het HBAG.
  8. 🚙2 kantoorverhuizingen: van de Legakker in Aalsmeer via Boeing Avenue in Schiphol-Rijk naar Dotslash in Utrecht.
  9. 👥1 heel trouw bestuursduo: Eric van Tol en Monique Nijholt!
  10. 🆕1 nieuwe service in ontwikkeling: de Flori Risk Assessment Tool. Onder andere als add-on service op de huidige SSS, waarmee men kan rapporteren over de dimensies Environmental Social Governance (ESG), om aan de CSRD te kunnen voldoen.Dit in samenwerking met FSI, IDH en VGB. Meer informatie volgt binnenkort via https://flori-risk.eu

Wij danken onze deelnemers en partners voor het vertrouwen in Floridata. Dankzij hen staan we samen sterk. Wij kijken uit naar nog eens 10 jaar collectieve samenwerking door data delen!

En met dank aan oprichters, bestuurders, (voormalige) RvT-leden en huidige medewerkers: Bert Buis, Joke Moenis, Eric van Tol, Monique Nijholt, Hendrico de Brabander, Robbert Judels, Mariska Foppen, Gerrit van Dijk, Jan de Boer, Herman Raué, Marco Blankenzee, Jan Ravensbergen, Wesley van den Berg, Nikita Moed, Madelon Voordouw en Kees Vink.