FLORIDATA DEELT ERVARING EN VISIE TIJDENS GLOBAL VALUE CHAINS-SESSIE VAN DE VN

Op maandag 28 februari 2022 sprak Wesley van den Berg over de faciliterende rol die Floridata speelt bij het delen van data binnen de sierteeltsector. Daarmee leverde Floridata een bijdrage aan een Global Value Chain “sprint” sessie, georganiseerd door het CBS en de Verenigde Naties

Doel was het tot stand brengen van samenwerkingen tussen private en publieke partijen op het gebied van statistische informatie over wereldwijde waardeketens. Deelnemers uit ruim 60 verschillende landen en vertegenwoordigers van zo’n tien internationale organisaties waren online aanwezig. Het was een sectoroverstijgende sessie, waarbij ook de CEO van Panjiva en CIO van ASML hun ervaring deelden. 

Wesley zette samen met Bert Buis (oprichter) en Eric van Tol (bestuursvoorzitter) in op de mogelijkheden van data delen en verdere ambities. Naast de succesfactoren van de Floridata dienstverlening tipte Wesley ook de World Floriculture Map van de Rabobank en het Floriculture Sustainability Initiative aan. 

Tot slot rees de vraag hoe diverse partijen uit verschillende sectoren meer inzichten kunnen creëren door data te delen. Wesley ziet hierbij kansen om de wereldwijde handelsstroom, van kweker tot consument, met elkaar beter in kaart te kunnen brengen en te blijven monitoren.

Afbeelding met tekst, persoon, Website, Webpagina

Automatisch gegenereerde beschrijving
Global Value Chain sessie